Masterclass Recruitment 2020 schudt wakker

Ricardo Risamasu | 21 september 20154

Thema: De wendbare organisatie: mogelijkheden en grenzen van in-en verhuur van talent

Ook dit jaar was de Faculty Club Leuven weer het schitterende decor van Talmark's Masterclass 'Recruitment 2020'. Het jaarlijkse event is in België inmiddels 'wereldberoemd'. 150 senior managers en directeuren in HR land (Werkgevers en Intermediairs) werden door professor Luc Sels, Decaan Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, en professor Frank Hendrickx, Faculteit Rechtsgeleerdheid stilgezet op de ontwikkelingen van de 'flexmarkt' over inhuur- en verhuur van talent. Vooral hoe het zit met de juridische grenzen van 'poolen' met personeel.

Professor Sels waarschuwde voor het onterechte beeld van een dynamische arbeidsmarkt. Zijn cijfers en grafieken tonen duidelijk aan dat er eigenlijk sprake is van een zeer stabiele arbeidsmarkt met een afnemende 'job-mobiliteit'. Bovendien neemt het aandeel 50+'ers stevig toen. Binnen twee tot drie jaar is is één op drie van de medewerkers 50+. En misschien wel belangrijker, de toename in productiviteit leidt niet langer tot een toename in werkgelegenheid.

Professor Hendrickx sprak over de mogelijkheden en juridische knelpunten van arbeidspools (flexpools). Ofwel werkgevers die onderling personeel delen en of uitlenen. Duidelijk is dat ook hier de wetgever achterloopt op de markt en je als werkgever tenminste en eigen pool-reglement moet opstellen. Net als het reglement aan de 'swimming pool'.

Bekijk ook de videoreportage voor een indruk van deze mooie dag. Tot volgend jaar!


 
Top