Adaptive content: ‘One site does not fit all’

Robbert Speet | 4 februari 20151

Steeds vaker zie je op websites dat de inhoud zich aanpast aan jouw vraag of behoefte. Of misschien ervaar je het wel maar realiseer je je niet dat die schoenen die je laatst bekeek op die Duitse modesite ineens tussen de nieuwsberichten op telegraaf.nl staan. Concepts2Go maakt het nu ook mogelijk om content subtiel aan te passen aan het profiel van de sitebezoeker; adaptive content noemen we dat.

Content wordt adaptive

Binnen CMS2Go, het content management systeem van Concepts2Go, hebben we adaptive content mogelijk gemaakt. Met adaptive content bieden we onze klanten de mogelijkheid om teksten, buttons of lijsten met bijvoorbeeld nieuwsberichten of vacatures af te stemmen op de interesses van de bezoeker.

Met elke click een bezoeker beter leren kennen

De basis voor adaptive content is een goede categorisering. In het contentplan kiezen we relevante categorieën om pagina’s, nieuwsberichten, vacatures, evenementen, etc. in te delen. Tijdens een (herhaal)bezoek kunnen we een score bijhouden om te zien waar de interesses van de bezoeker naar uitgaan. Elke click op een pagina uit dezelfde categorie is een indicatie van gerichte belangstelling. Vervolgens kunnen we hem/haar op basis van deze interesse voorzien van gerichte tips, aanbiedingen of ondersteuning.

Hoe werkt het?

Stel: Je hebt een recruitmentsite. Je hebt verschillende bezoekerssegmenten, waaronder ‘Werkzoekende ICT’er’. Daarvoor heb je een kenmerk ‘ICT’ toegevoegd aan pagina’s die over ICT gaan. Vervolgens heb je bepaald dat iemand in het segment ‘Werkzoekende ICT’er’ valt als hij/zij 4 pagina’s bezocht heeft voorzien van dit kenmerk.Vervolgens plaats je een button met de tekst Bekijk onze vacatures op diverse posities in de website. Voor deze button kun je adaptive content instellen: Bekijk onze ICT vacatures. Een bezoeker die in het segment ‘Werkzoekende ICT’er’ valt, zal deze speciaal toegesneden button te zien krijgen.

Op de achtergrond of met opt-out mogelijkheid

Er zijn grofweg twee verschillende manieren om adaptive content aan de bezoeker aan te bieden. Zoals hierboven beschreven wordt op de achtergrond het profiel van de bezoeker bijgehouden. Maar het is ook mogelijk om de bezoeker gewoon zelf te vragen naar zijn voorkeuren, en ook de mogelijkheid te bieden om hem/haar niet meer te volgen. Het bezoekersprofiel wordt weliswaar bijgehouden middels een cookie, maar aangezien er geen privacygevoelige informatie wordt opgeslagen, valt adaptive content binnen de aanstaande versoepelde cookiewet.

Contentstrategie

De mogelijkheden zijn groot, maar het vergt wel een volwassen content strategie. Dit kan aan de ene kant een uitdaging zijn, maar aan de andere kant dien je wel concreet na te denken over de indeling van je content. Ook moet je nadenken over je doelgroepen, en je verplaatsen in je bezoekers. Waarom komt deze specifieke bezoeker op mijn site, en hoe kan ik hem/haar persoonlijk verder helpen aan de content waar hij/zij iets aan heeft?Zo helpt adaptive content je website te veranderen van een massamedium in een kanaal waarin je persoonlijker contact hebt met je doelgroep. Deze vorm van engagement met je doelgroep, waarin je je verplaatst in de bezoeker en hem/haar persoonlijker kunt aanspreken, is de volgende stap richting content marketing.

Meer weten over adaptive content voor jouw site?

Maak nader kennis met de mogelijkheden van adaptive content met CMS2Go van Concepts2Go. Bel Robbert Speet voor een vrijblijvende demo en verkenning van de mogelijkheden voor jouw bedrijf: 030 6773201.

Reageren
v
Top