Drie tips voor vacatures die online scoren

Bernice Poppe | 1 februari 20162

Voor vacatures geldt hetzelfde als voor alle andere online informatie: als u efficiënt uw doelpubliek wil bereiken via het internet, moet u ervoor zorgen dat uw vacatures scoren in Google. En dat kan niet als de teksten niet sterk geschreven zijn en verstopt zitten op de ‘jobs’-pagina van uw bedrijfswebsite.

Hierbij alvast drie belangrijke tips:


Scoor met kwaliteit

Google houdt nu meer dan ooit rekening met de inhoud van elke webpagina. Als de vacature goed en doelgericht is geschreven, zal die automatisch beter scoren in Google.


Denk als een marketeer

Bij het opstellen van vacatures is het belangrijk om heel doelgericht te denken: het gaat erom dat u mensen verleidt en overtuigt. Denk dus in functie van het doelpubliek en hun ‘what’s in it for me?’-vraag. Geef niet te veel details over uw bedrijf – die vinden ze elders wel – maar zorg vooral voor een aantrekkelijke jobomschrijving.


Zet in op zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Met behulp van onder andere de Google Webmaster Tools kunt u analyseren op basis van welke zoekwoorden de kandidaten uw vacatures vinden. Dat helpt u om vacatures te schrijven die het juiste publiek bereiken. Als uw jobs niet op de eerste bladzijde in de Google-resultaten verschijnen, bereikt u amper nog iemand.

Schrijf in voor onze opleiding SEO-optimalisatie voor vacatures!

Top